FYSIOTHERAPIE & HYDROTHERAPIE & ACUPUNCTUUR.

Terug in beweging komen.

Heeft uw dier last van acute of chronische aandoeningen of moet het revalideren na een operatie, dan kan fysiotherapie heel wat verschil maken. Ook bij wondheling, spier- en gewrichtspijnen en fractuurheling kan fysiotherapie van pas komen. Erkende dierenarts David Boel is thuis in heel wat therapieën:

  • Manuele therapie: Het handmatig losmaken van spieren en gewrichten door middel van druk en massage.

  • Hydrotherapie: Er wordt gewerkt met een onderwaterloopband, wat ideaal is om uw hond te laten revalideren. Bewegen gaat vlotter met de nodige weerstand om spieren op te bouwen. Overbelasting is door het water uitgesloten.
  • Fysiotherapie: Tijdens de fysiotherapie worden vaak verschillende oefeningen uitgevoerd. Dit helpt bij de revalidatie. Deze oefeningen worden duidelijk uitgelegd, waardoor u er ook thuis mee aan de slag kan.
  • Acupunctuur: Bij acupunctuur worden hele kleine, dunne naaldjes in bepaalde punten in de huid geplaatst. Het positieve effect van acupunctuur wordt door veel artsen onderschreven. Duur en frequentie van een acupunctuurbehandeling hangen af van verschillende factoren.

Meer weten over fysiotherapie of hydrotherapie? Contacteer ons of maak gelijk een afspraak. Maak een afspraak